”Sturegallerian ska inte rivas”

Foto: Stina Stjernkvist/TT, Tomas Oneborg

”Far inte med osanning om Sturekvarteren.” Sturegallerian ska inte rivas och kommer heller inte att vara stängd under ett antal år. Det skriver stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S), som välkomnar en diskussion om Sturekvarteren – men menar att rena osanningar har använts i debatten.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är i grunden glädjande att Stockholm har en så aktiv stadsbyggnadsdebatt. Det visar att stockholmarna är engagerade i sin närmiljö. Tyvärr förekommer en stor mängd rena lögner i den stockholmska stadsbyggnadsdebatten. Redan i rubriken i Moderaternas artikel finns en sådan. Självklart kommer vi inte riva Sturegallerian. Det har aldrig funnits ett sådant förslag och fanns ett sådant skulle jag omedelbart stoppa det. Faktum är att processen kring hur Sturekvarteren kan förändras och utvecklas pågår. Inga beslut är färdiga.

I det beslut stadsbyggnadsnämnden fattade efter programsamrådet föreslås inga rivningar av det slag som Moderaterna påstår. De rivningar av hus mot gatan som föreslås är nu ett parkeringsgarage från 1960-talet och ett hotell från 1980-talet. Dessa rivningar ska också prövas mot vad som kan fås i förslaget: en ny bättre fungerande tunnelbanenedgång, nya hyreslägenheter och bättre kopplingar genom hela kvarteret.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons