Annons

Rödlistat: Köttet, äggen och osten du ska undvika

Svenskar äter i snitt nästan 55 kilo kött per person och år. I sin årliga köttguide listar Världsnaturfonden WWF vilka livsmedel från djurriket du bör undvika för att göra både klimatet och djuren en tjänst. Här är det rödlistade köttet – i sex punkter.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: TT och IBL Bild 1 av 1
Foto: TT och IBL

Kyckling är det kött som ökat mest de senaste åren. Kyckling ger låga utsläpp av klimatgaser då de snabbt omvandlar spannmål och proteinfoder till kött. När det gäller kycklingar och höns är den största utmaningen istället djurens välmående. Enligt WWF bör man i allra högsta grad undvika kyckling från Asien då uppfödarna där – förutom dålig djurvälfärd och mycket bekämpningsmedel – har en oroväckande hög användning av antibiotika.

Annons
Annons
Annons