Annons
X
Annons
X

Rödgröna skatteskolan: Betala fastighetsskatt med Mikaela Valtersson

Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Häromdagen intervjuades Miljöpartiets Mikaela Valtersson om den rödgröna fastighetsskatten i Ekot. Det var en märkligt inslag.

Ekot undrade hur hon ser på situationer där någon äger ett högt taxerat hus, men därutöver inte har det så väl förspänt och därför får svårt att betala fastighetsskatten. Valterssons svar är häpnadsväckande:

Annons
X

”Har man en dyr villa, även om man köpte den för mycket lägre pris, så har man också en möjlighet att ta lån på sitt hus. Man har ju ett kapital som ligger i botten och som är en tillgång som man sedan kan sälja eller ta lån på.”

Ekot följer upp. Menar Valtersson att man ska ”ta lån på sin fastighet, eller till och med sälja den, för att kunna betala en fastighetsskatt?” Hon svarar:

”Man har den möjligheten om man vill. Det är en tillgång som inte alla människor har.”

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Jodå. Att ta lån för att klara skatten. Att sälja huset för att klara skatten. Det är ”en tillgång som inte alla människor har”. Grattis alla ni som snart kanske får denna ”möjlighet”!

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X