Annons
X
Annons
X

Tove Lifvendahl: Rödgrön röra rör alltjämt till det

**Det var i **valduellen mellan statsminister Bildt och oppositionsledare Carlsson i Gnosjö 1994 som begreppet ”den rödgröna röran” först hördes, på originalspråk uttalat med halländskt skorrande ”r”. Innebörden är att kompromisser mellan S och MP inte sällan leder till oönskat mischmasch.

StockholmDirekt kunde under torsdagskvällen rapportera att Stockholmsmajoriteten bordlade ett angeläget beslut om förtätning i området i Björkhagen/Hammarby som innebär byggande av 2 500 nya bostäder: ”Socialdemokraterna, som vill bygga, har inte fått Vänsterpartiet och Miljöpartiet att gå med på förslaget”. Jublade gjorde gruppen Rädda Hammarbyskogen på Facebook: ”Härligt!”, ”Skogsmulle och hans vänner är glada!” Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) försökte hålla god min och talade om vikten av att stora beslut måste få ta tid – en åsikt som var påfallande frånvarande när Mogert den 22 augusti i fjol presenterade Stockholmssossarnas program för ”100 dagar av fokus på ökat bostadsbyggande” som bland annat innehöll löftet att ”dubblera byggtakten i allmännyttan”.

”Rödgrön röra” har kommit att bli ett etablerat begrepp under de dryga 20 år som gått sedan det tillkom. Så är det med ord och uttryck, de lever så länge någon ger liv och innehåll åt dem.

Annons
X
Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X