Rödeby: 50-åringen frikänns

Den 50-årige man som stått åtalad för mord och mordförsök i Rödeby frikänns. Åtalet ogillas meddelar Blekinge läns tingsrätt i dag. Mannen sköt de båda tonårspojkarna, men hade inte uppsåt att döda menar tingsrätten. Rätten håller presskonferens i Karlskrona och SvD.se är på plats.

Under strecket
Publicerad
Inför ett stort mediepådrag meddelades domen i Rödebymålet av Karlskrona tingsrätt på onsdagen.  Tingsrätten i Blekinge frikänner den 50-årige man som åtalats för mord och mordförsök mot två tonårspojkar i Rödeby.

Inför ett stort mediepådrag meddelades domen i Rödebymålet av Karlskrona tingsrätt på onsdagen. Tingsrätten i Blekinge frikänner den 50-årige man som åtalats för mord och mordförsök mot två tonårspojkar i Rödeby.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Annons

I dag kom domen i det uppmärksammade målet om dödsskotten i Rödeby. Den åtalade 50-åringen frikänns, meddelar tingsrätten. Vid en presskonferens kommenterade Pia Johansson, rättens ordförande, den friande domen.

– Mina meddomare och jag delar den sorg som familjen känner, sa Pia Johansson och fortsatte med att säga att hon var tacksam för att inte fler skadades i skottdramat i Rödeby i oktober.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons