Annons

Röda Kvarn blir affärsgalleria

SF:s flaggskepp Röda Kvarn läggs ner till jul och byggs om till shoppinggalleria. Det står nu helt klart sedan SF bestämt sig för att enbart behålla Skandia som kvalitetsbiograf.

Publicerad

Anrika Röda Kvarns framtid har länge varit oviss, och under våren har spekulationerna om en nedläggning intensifierats. I går kom slutligen dödsstöten när SF meddelade att de överger lokalen. Biografen Skandia, som på senare år haft en högst oregelbunden verksamhet, blir i stället SF:s repertoarbiograf för kvalitetsfilm.

– Ibland måste man förlora ett slag för att kunna vinna kriget. Det är omöjligt att behålla alla singelbiografer. Publikens mönster har ändrats, de vill ha större utbud av filmer och fler tider att välja bland. Singelbiografen är för stelbent, säger Jan Bernhardsson, vd för SF Bio.
Att nedläggningsvalet föll på Röda Kvarn förklarar han med att Skandia har högre kulturvärden. En mer krass förklaring är att Röda Kvarns kombination av jättelika foajéytor, det exklusiva läget på shoppingstråket Biblioteksgatan och få besökare är en ekvation som inte går ihop ekonomiskt. Fastighetsägaren Hufvudstadens hyreskrav - en ständig tvistefråga - blev till sist för höga.

Annons
Annons
Annons
Annons