Robyn styr karriären själv

Robyn är tillbaka med sin fjärde skiva, den första på egna skivbolaget Konichiwa Records. Tillsammans med Teddybears Sthlms Klas Åhlund har hon lekt med roller och blippiga ljud och hade så kul på kuppen att skivan blev klar tidigare än beräknat.

Under strecket
Publicerad
Annons

Robyn tar emot på PR-byråns kontor klädd i vit skinnjacka, svarta tights, rosa stövlar och en liten Adidas-kjol. Hon är liten och tunn, med ett fast handslag och en intensiv blick. Det finns något hårt och sakligt över hennes sätt; kanske är det professionalism, kanske är det en avsaknad av tillgjordhet. Robyn fyller 26 i år och även om rösten fortfarande är ljus är hon ingen liten flicka längre, utan sin egen skivbolagsboss. När kontraktet med BMG gick ut valde Robyn att inte förlänga det, samtidigt som det skedde omstruktureringar på hennes amerikanska skivbolag Jive som gjorde att båda parter ville avsluta samarbetet.

– Jag hade alltid tänkt att jag skulle ha eget skivbolag när jag blev stor, fast jag trodde aldrig den dagen skulle komma så snabbt, berättar Robyn. Men jag hamnade i ett läge där det kändes som den enda rätta saken att göra. Jag kände att jag hade fastnat, jag utmanades inte kreativt längre; jag kunde inte göra vad jag ville. Så när chansen kom var det ingen tvekan om att följa mina
instinkter. Och hade jag inte gjort det hade jag inte gjort musik i dag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons