Annons

Grammisfavoriten Seinabo Sey: "Allt har hänt"

Seinabo Sey är nominerad till flera Grammisar. "Jag har gjort så gott jag kan i två år och för en gångs skull tycker jag att min skiva är jävligt fet oavsett", säger hon om plattan "I'm a dream".
Seinabo Sey är nominerad till flera Grammisar. "Jag har gjort så gott jag kan i två år och för en gångs skull tycker jag att min skiva är jävligt fet oavsett", säger hon om plattan "I'm a dream". Foto: Stina Stjernkvist/TT

Robyn är den stora Grammisfavoriten med fem nomineringar. Även Seinabo Sey, som själv är ett Robyn-fan, kan vinna flera priser på galan i februari.

– Jag kan inte se mina idoler som konkurrenter, det är bara att ställa sig bredvid och lyssna, säger Sey.

TT
Publicerad

Robyns hyllade comeback med albumet "Honey" genererade hela fem Grammisnomineringar – årets artist, årets låt, årets album, årets pop och årets kompositör.

"Det känns fantastiskt att vara nominerad. Responsen på skivan har varit allt jag hade kunnat önska mig, men det var extra roligt att få ett sånt mottagande av min publik här hemma i Sverige", säger hon i en kommentar.

Cherrie är nominerad i kategorierna årets pop och årets artist.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 1 av 6

Imenella Mohamed är nominerad i kategorierna årets hiphop och årets nykomling för sin låt "Chagga". "Jag tror att jag har en ganska stor chans att vinna årets nykomlig, årets hiphop vore ett plus", säger hon.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 2 av 6

ZE är nominerad i kategorierna årets album, årets artist samt årets textförfattare.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 3 av 6

Både Seinabo Sey och Cherrie kan vinna Grammis för årets artist. Seinabo Sey ser tillbaka på ett intensivt år. "Det var varit kul men mycket jobb. Det är först nu jag får krypa ur bubblan och ta jullov", säger hon.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 4 av 6

Alla artister som medverkade vid presskonferensen där nästa års Grammisnominerade tillkännagavs.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 5 av 6

Robyn på scen i höstas. Nu kan hon kamma hem fem Grammisar. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons