Annons

Roboten som kan vara ditt virtuella jag

Double är en självbalanserande robot på hjul med en Ipad som ansikte. Den låter oss vara närvarande fast vi inte kan vara på plats fysiskt.

Under strecket
Publicerad
Foto: MIRIAM OLSSON JEFFERYBild 1 av 4
Foto: DOUBLE ROBOTICSBild 2 av 4

Double-roboten är självbalanserande, vilket innebär att den hålls upprätt genom automatisk styrning av hjulen. På det sättet slipper roboten ha en tung och otymplig bottenplatta. Double väger 6,8 kilo, och kan justeras i höjdled från 119 till 152 centimeter för att kunna prata med folk som sitter eller står.

Foto: DOUBLE ROBOTICSBild 3 av 4

Användaren har låtit sätta en Ipad i Doubles hållare och sitter själv på annan plats och styr roboten. På bildskärmen ser han bilden från Ipadens kamera, och hans eget ansikte syns på Ipaden.

Foto: MIRIAM OLSSON JEFFERYBild 4 av 4

Det står några prototyper av Double i lokalen, och på borden ligger delar till robotar som inte har monterats än. Nära 900 förbeställningar har företaget Double Robotics fått in. Nu är det upp till bevis om teamet kan leverera.

Double är en robot på två hjul, med en stång och en hållare där man sätter i sin Ipad. Den styrs från en annan Ipad, Iphone, Ipod eller webbläsare, och går att köra runt och anpassa i höjden till den eller de man pratar med.

Annons
Annons
Annons