Robin Hood - hjälp oss!

Under strecket
Publicerad
Annons

Sheriffen i Rosenbad är ute efter oss, alla vi som av en eller annan anledningar äger en fastighet. Han brandskattar oss. Och du, Robin Hood, är ju en svuren fiende till orättmätiga skatter. Så hjälp oss, vi är många som är illa ute.
Man jobbar stenhårt, får sin lön och betalar skatt på den. När alla levnadsomkostnader är betalda får man kanske en slant över och sparar den. Skattade pengar en gång för alla, kan man tycka. Fria pengar. Man sparar månad efter månad. År efter år.
I stället för att köpa den där semesterresan för hela familjen, super-tv:n, den nya bilen eller vad det nu kan vara. För att man har en dröm. Det egna huset. Man har sparat och sparat och äntligen hittar man huset med stort H. Huset som familjen vill ha och tycker att vi har råd att köpa. Vi har sparat och sparat ihop till insatsen under många år med en hel del uppoffringar. Nu ska vi äntligen investera de sparade slantarna i något vi tycker är väldigt viktigt och som inte berör någon annan än oss själva. Eget boende. Då händer
något märkligt. I stället för att belönas för att vi på egen hand lyckats ordna vår boendesituation, utan att på något sätt ligga samhället eller någon annan till last, bestraffas vi genom att våra en gång för alla skattade och sparade pengar ska beskattas ännu en gång genom något sheriffen kallar fastighetsskatt. Varför?
Jag förstår inte logiken i det hela. Jag förstår inte heller det rättfärdiga i saken. Kan sheriffen ge en förklaring? Eller lyder han bara Kung Görans order? Ge mig bara en vettig förklaring, jag understryker vettig, så ska jag inte knorra längre. Robin Hood, hjälp oss!

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons