Annons

Alkisbarn. Fotboll, fylla och fajtRobert Lauls klickjakt drev på hans missbruk

Robert Laul
Robert Laul Foto: Lars Pehrson

Robert Laul blev en av metoo-bevakningens huvudpersoner. I sina memoarer berättar sportreportern uppriktigt och ångerfyllt om sitt missbruk, klickjakten på Aftonbladet, och hur han blev filmad och uthängd av Firman Boys.

Under strecket
Publicerad

Robert Laul

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1

Robert Lauls ”Alkisbarn” har underrubriken ”Fotboll, fylla och fajt” och det sammanfattar den här memoarboken bra. Det handlar om ”fajt” på många sätt – med ett missbrukarhem, med klasstillhörighet och med det egna missbruket. Vi möter Laul, runt fyrtio år och självmordsbenägen. Hans drickande har spårat ur. Sedan får vi följa vägen dit.

Robert Laul växte upp i Göteborgsområdet med en pappa som söp hela tiden, och en mamma som snart också drogs in i ett alkohol- och tablettmissbruk. Laul själv fokuserade på att spela fotboll, och sporten går som en röd tråd genom berättelsen där den agerar fast punkt och ofta enda trygghet i kaoset. Det är matcherna som håller honom från ett drickande som spårar ur ännu tidigare. Och det är kunskapen om sporten som gör att han så småningom blir en framgångsrik reporter på Aftonbladet. 

Annons
Annons
Annons