Istället för att lägga pengarna på krogen så sparade Robert Laul till en Ford Mustang som nu står vinterförvarad i ett garage i Solna.
Istället för att lägga pengarna på krogen så sparade Robert Laul till en Ford Mustang som nu står vinterförvarad i ett garage i Solna. Foto: Lars Pehrson

Laul om svineriet: Alla vi hyllade män får vara kvar

Aftonbladetjournalisten är stupfull när huliganfirman filmar honom. Skrålar fruktansvärda saker om sin kollega Jennifer Wegerup. I dag, efter AA-behandling och två nyktra år har han skrivit boken ”Alkisbarn”.

– Jag tar ansvar för mina handlingar. De var förkastliga, säger Robert Laul.

Uppdaterad
Publicerad

Ett svin, kunde man tycka under hans värsta missbruksår. Ett alkisbarn som ärvde föräldrarnas förbannelse, säger han själv. En uppburen sportjournalist, en av Aftonbladets mest profilerade, vet fotbollsfansen.

Det finns många ingångar till Robert Laul, han som nu bokdebuterar med ”Alkisbarn/Fotboll, fylla och fajt”. Bara titeln låter som rubriken på en av hans egna kolumner. Nu sitter han framför mig på Norstedts förlag, finaste sammanträdesrummet, kaffe och vatten redan framdukat. Han själv nykammad, laddad. Erkänner om en stund: