X
Annons
X
Istället för att lägga pengarna på krogen så sparade Robert Laul till en Ford Mustang som nu står vinterförvarad i ett garage i Solna.
Istället för att lägga pengarna på krogen så sparade Robert Laul till en Ford Mustang som nu står vinterförvarad i ett garage i Solna. Foto: Lars Pehrson

Laul om svineriet: Alla vi hyllade män får vara kvar

Långläsning

Aftonbladetjournalisten är stupfull när huliganfirman filmar honom. Skrålar fruktansvärda saker om sin kollega Jennifer Wegerup. I dag, efter AA-behandling och två nyktra år har han skrivit boken "Alkisbarn".

– Jag tar ansvar för mina handlingar. De var förkastliga, säger Robert Laul.

Ett svin, kunde man tycka under hans värsta missbruksår. Ett alkisbarn som ärvde föräldrarnas förbannelse, säger han själv. En uppburen sportjournalist, en av Aftonbladets mest profilerade, vet fotbollsfansen.

Det finns många ingångar till Robert Laul, han som nu bokdebuterar med "Alkisbarn/Fotboll, fylla och fajt". Bara titeln låter som rubriken på en av hans egna kolumner. Nu sitter han framför mig på Norstedts förlag, finaste sammanträdesrummet, kaffe och vatten redan framdukat. Han själv nykammad, laddad. Erkänner om en stund:

Istället för att lägga pengarna på krogen så sparade Robert Laul till en Ford Mustang som nu står vinterförvarad i ett garage i Solna.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 7

Robert Laul på Skytteholms IP i Solna.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 7

I vintras skrev Jennifer Wegerup en uppmärksammad text i tidningen Resumé om arbetsklimatet på Aftonbladet, och om hur allt rämnade när hennes dotter såg filmerna där Robert Laul skrek kränkande saker om henne.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 3 av 7

Robert Laul 2014 påväg till brasiliens träningsanläggning i Granja Comary i Rio de Janeiro med en Zlatandocka under armen.

Foto: Pontus Orre/IBL Bild 4 av 7

Robert Laul blev polisanmäld för ofredande av en kvinna i Sundsvall, vilket han skriver om i boken. ”Det var inget jag var rädd för skulle komma upp i samband med Metoo-uppropen. Det skulle ha varit ett alltför egoistiskt perspektiv i en rörelse som är så bra och historiskt viktig.”

Foto: Lars Pehrson Bild 5 av 7
Foto: Lars Pehrson Bild 6 av 7
Foto: Lars Pehrson Bild 7 av 7
Annons
X
Annons
X
Annons
X