Annons

Robert Dahlgren vill bli bäste STCC-mästaren

Han vill inte bara bli STCC-mästare. Han vill bli den bäste mästaren genom tiderna. Ingen har sedan starten av STCC genomfört en säsong på den höga nivå som Robert Dahlgren nu gjort. Arkivbild.
Han vill inte bara bli STCC-mästare. Han vill bli den bäste mästaren genom tiderna. Ingen har sedan starten av STCC genomfört en säsong på den höga nivå som Robert Dahlgren nu gjort. Arkivbild. Foto: Thomas Johansson/TT

Han vill inte bara bli STCC-mästare. Han vill bli den bäste mästaren genom tiderna. Ingen har sedan starten av STCC genomfört en säsong på den höga nivå som Robert Dahlgren nu gjort.

– Det är nära nu, säger han inför den sista helgen på Mantorp.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

En enastående säsong för Robert Dahlgren. Det ska till ett mirakel för att tvåan Fredrik Ekblom ska kunna snuva Dahlgren på hans första STCC-tltel. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Sju förstaplatser på 18 race. Det är facit för Robert Dahlgren inför sista helgen i STCC. Arkivbild.

Foto: Thomas Johansson/TT

På fredagen kan Robert Dahlgren bli mästare redan dagen innan de avslutande racen på Mantorp. Det finns bara en enda kvarvarande utmanaren, Fredrik Ekblom. Och han måste göra det omöjliga.

Han måste prestera på en nivå långt utöver det vanliga för att ens ha en teoretisk chans att hindra den ständige tvåan Dahlgren från att kliva upp överst på prispallen. Matematiskt är det möjligt, men praktisk är det omöjligt.

Annons
Annons
Annons