Analys

Lars Frick:Rnb får svårare att bibehålla tillväxttakten

Retail and Brands första rapport för räkenskapsåret bjöd inte på några större överraskningar men det är betryggande att bolaget lyckas leverera ett bra resultat trots stora förvärv och omstuvningar i portföljen. Framtida tillväxt är dock ett frågetecken.

Under strecket
Publicerad
Annons

Retail and Brands, Rnb, fortsätter att öka omsättningen i rask takt, främst drivet av förvärv i och med köpet av JC, men bolaget visar också på en hygglig tillväxt i jämförbara butiker på nära sju procent vilket är klart godkänt. Varulagret är uppenbarligen också under kontroll och det minskade som andel av försäljningen jämfört med samma period föregående år.

Även lönsamheten är hygglig där bolaget lyckas parera en svagare bruttomarginal med lägre rörelsekostnader som andel av försäljningen och sammantaget innebar det en liten men ändock ökning av rörelsemarginalen. Det är dock svårt att se några tydliga trender eftersom koncernen har förändrats radikalt i och med förvärvet av JC och det dröjer en tid innan jämförelsetalen åter blir relevanta för Rnb.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons