Annons
Aktieanalys

Peter Benson/Jonas Jendi:RLS Global har passerat sitt Rubicon

"Tärningen är kastad" sa den romerske härföraren Julius Caesar när han gick över gränsfloden Rubicon med sin armé. Att vi minns det än idag beror på att det var en chansning som slutade med succé. Rubicon Life Science (RLS) hoppas också på succé men förutsättningarna saknas helt.
"Tärningen är kastad" sa den romerske härföraren Julius Caesar när han gick över gränsfloden Rubicon med sin armé. Att vi minns det än idag beror på att det var en chansning som slutade med succé. Rubicon Life Science (RLS) hoppas också på succé men förutsättningarna saknas helt. Foto: Bertil Ericson/TT

Kan man blanka RLS Global? Gör det i så fall för det här är en aktie vi tror omöjligt kan försvara dagens börsvärde på nära 700 Mkr. Förutom förmågan att skicka pressreleaser så saknar RLS i princip allt som krävs för att nå kommersiell framgång.

Under strecket
Publicerad

RLS Global (Rubicon Life Science) är ett medicinteknikbolag baserat i Göteborg. Försäljningen uppgick till 2 Mkr under 2015. Totalintäkterna under första kvartalet 2016 nådde 0,3 Mkr. Bolaget är litet även vad det gäller personal. Man är sex personer enligt årsredovisningen. Börsvärdet är vid börskursen 13,90 kronor nära 700 Mkr. Det gör RLS Global till det största Life Science-bolaget på Aktietorget och en av de största inräknat alla småbolagslistor som First North och NGM.

Mer förhoppningsbolag än så här blir det alltså inte.

Annons
Annons
Annons