Annons

Rivaler kan tvingas ihop av dödläge i brexit

Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? På bilden är de båda politiska motståndarna avbildade som dockor och visas upp framför parlamentet i London.
Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? På bilden är de båda politiska motståndarna avbildade som dockor och visas upp framför parlamentet i London. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Hon leder en minoritetsregering – men har kritiserats för att försöka diktera villkoren snarare än att förhandla.

Men den pressade tidsplanen kring det brittiska EU-utträdet kan tvinga premiärminister Theresa May att närma sig rivalerna i oppositionspartiet Labour.

Sofia Eriksson / TT
Publicerad
Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? Arkivbild. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Över 2,5 år av förhandlingar, debatter, prognoser och politisk positionering slutade i ett förkrossande nederlag för Theresa May och hennes utträdesavtal med EU i parlamentet i London. På måndag måste hon återkomma med en ny plan för vägen framåt – men vad kan premiärministern egentligen göra för att få ett nytt avtal igenom parlamentet?

Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons