Rivaler kan tvingas ihop av dödläge i brexit

Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? På bilden är de båda politiska motståndarna avbildade som dockor och visas upp framför parlamentet i London.
Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? På bilden är de båda politiska motståndarna avbildade som dockor och visas upp framför parlamentet i London. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Hon leder en minoritetsregering – men har kritiserats för att försöka diktera villkoren snarare än att förhandla.

Men den pressade tidsplanen kring det brittiska EU-utträdet kan tvinga premiärminister Theresa May att närma sig rivalerna i oppositionspartiet Labour.

Under strecket
Sofia Eriksson/TT
Publicerad
Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? Arkivbild.

Är premiärminister Theresa May redo att lyssna på vad oppositionsledaren Jeremy Corbyn har att säga? Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Annons

Över 2,5 år av förhandlingar, debatter, prognoser och politisk positionering slutade i ett förkrossande nederlag för Theresa May och hennes utträdesavtal med EU i parlamentet i London. På måndag måste hon återkomma med en ny plan för vägen framåt – men vad kan premiärministern egentligen göra för att få ett nytt avtal igenom parlamentet?

Så här långt har Mays strategi gått ut på att förankra utträdesavtalet enbart inom sitt eget konservativa parti samt hos det nordirländska stödpartiet DUP. Förslaget som röstades ner i tisdags beskrivs av många som en kompromiss mellan alldeles för många viljor och framför allt var det problematiken kring gränsen mellan Nordirland och Irland som satte käppar i hjulet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons