Annons

”Risk att TV4 snart släcks i miljontals hem”

Foto: Pressbild, Jonas Ekströmer/TT

Inom kort avgörs om Bonnieraffären är bra eller dålig för tv-tittarna. Streaming- och tv-rättigheter ser ut att bli en första prövning där Telia måste visa om det nya stora bolaget ska påverka tittarnas utbud positivt eller negativt. Det skriver Anders Nilsson, vd på Tele2.

Under strecket
Publicerad

Anders Nilsson.

Foto: Pressbild

Telia och Bonnier Broadcasting slås inom kort ihop till en stor aktör där både uppkoppling, kritisk svensk infrastruktur, tv-kanaler och produktion ingår. Det innebär samtidigt att staten får ett enormt inflytande över det svenska medielandskapet.

I kommunikationen kring affären har ett huvudargument varit att Sverige behöver en aktör som kan möta ökad konkurrens från internationella aktörer som Netflix och HBO. Vi applåderar ett så stort och ambitiöst åtagande, och en förutsättning är så klart att det egna innehållet tillgängliggörs brett genom flera kanaler till ett stort antal tittare. Genom att flera aktörer kan erbjuda ett komplett utbud av uppkoppling och underhållning, oavsett var eller när kunden behöver det, bidrar vi till en bättre livskvalitet för Sveriges människor, hushåll och företag.

Annons
Annons
Annons