Rios sambaskolor går för högtryck

Trots häftiga ösregn och småskaligt gangsterkrig är humöret i topp på stadens stora sambaskolor. De tjuvstartade alla redan i höstas när årets tema valts. Tränandet är stenhårt från ”Sambans dag” i december och helt galet nu. Totalt sanslöst veckorna före karnevalen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ta taxi till en skolas ”quadra”, träningsarena, med 3 000–5 000 dansande, ibland upp till 10 000, varje lördag från cirka 23 och till gryningen. Mangueira (Rua Visconde de Niteroi 1072, Mangueira), är den mest älskade skolan med samma kultstatus som fotbolls­laget Flamengo. Starkt stöd från intellektuella, överklassen, gaykretsar, kändisar, gangsters, gringos, Hollywood och musiker från hela världen.
Salgueiro (Rua Silva Teles 104, Andarai) är en av de mest attraktiva skolorna, ett party med fantastisk glädje och ett bemötande som få kan glömma.
Estácio de Sá (Avenida Salvador de Sá, Estácio) är en skola laddad med ny sympatisk energi och en otrolig glädje, känns intimare och genuinare.
Får du nya vänner som är med i någon skola så häng på, lite ‘inside‘ gör allting roligare. Ny charmör är Rocinha, med sin quadra rakt nedanför stadens största favela, direkt bredvid exklusiva Fashion Mall i São Conrado. De fyra riktigt galna karnevalsdagarna är den 17–20 ­februari med final på fettisdagen.

Bobo Karlsson

Annons
Annons
Annons