X
Annons
X

Rinkebymordet aktuellt igen

Advokat Thomas Olsson begär nu att Riksåklagaren på nytt tar upp det uppmärksammade Rinkebymordet. Olsson vill att nya vittnen ska höras.

I februari 2002 sköts en 19-årig yngling ihjäl med elva skott på Rinkebys tunnelbanestation. Fyra män, tre bröder och en kusin, greps för dådet och dömdes senare i både tingsrätten och hovrätten. Den äldste brodern fick livstids fängelse, en fick tio år medan den yngste brodern och kusinen dömdes till fyra års sluten ungdomsvård.

Högsta Domstolen har tidigare beslutat att inte ge prövningstillstånd. Det beslutet fattades efter att Riksåklagaren (RÅ) gjort en kompletterande förundersökning. RÅ hörde nya vittnen som skulle styrka att mordet utfördes av bara en person samt att de två bröder som fick de längsta straffen befann sig i Gävle vid tiden för mordet. Men RÅ ansåg att vittnenas uppgifter inte stämde på fler punkter.
För tre veckor sedan trädde en farbror till de dömda männen fram i SvD. Farbrodern hade först uppgivit att han hört bröderna tala om att mörda 18-åringen, men i SvD tog han tillbaka sina uppgifter. Farbrodern erkände också att han var med vid mordet.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X