Annons

Riksteatern gör pjäs om gängkriminaliteten

När det politiska samtalet handlar om fler poliser och hårdare straff har Riksteatern och Teater Fryshuset urpremiär på "Bye bye bror". Pjäsen presenteras som ett inlägg i den högaktuella debatten om gängkriminalitet.

Under strecket
Erika Josefsson / TT
Publicerad

"Som välmående medelklassperson är det så jädra lätt att man distanserar sig och stöter det här ifrån sig" säger Ulf Stenberg som skriver en pjäs om gängkriminalitet och machoroller. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TTBild 1 av 2

Arja Saijonmaa medverkar i föreställningen "Love songs" med kärlekshistorier som är insamlade från hela landet. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TTBild 2 av 2

En 20-åring har precis lämnat det kriminella livet och möter nu en 40-åring som gjorde det 20 år tidigare. Vilka är de två männen nu, och hur ska de leva?

Riksteaterns vårrepertoar rymmer "Love songs" en nyskriven föreställning utifrån insamlade kärlekshistorier från hela landet, med bland andra Arja Saijonmaa, men också "Bye bye bror", en pjäs med ett syfte större än att enbart vara bra teaterkonst, enligt Ulf Stenberg, dramatiker och regissör på Teater Fryshuset i Stockholm.

Annons
Annons
Annons