Annons

Riksrättsrapport: Trump förverkligar mardröm

Den demokratiske ledamoten David Cicilline håller upp ett exemplar av riksrättsrapporten från representanthusets justitieutskott samt ett exemplar av USA:s konstitution under ett sammanträde i förra veckan.
Den demokratiske ledamoten David Cicilline håller upp ett exemplar av riksrättsrapporten från representanthusets justitieutskott samt ett exemplar av USA:s konstitution under ett sammanträde i förra veckan. Foto: Alex Brandon/AP/TT

Justitieutskottet i USA:s representanthus har släppt sin fullständiga rapport om riksrättsåtalet mot president Donald Trump. Det 658 sidor långa dokumentet innehåller mer detaljerade förklaringar till de två åtalspunkter som det demokratdominerade utskottet lagt fram.

Under strecket
TT
Publicerad

Den första går ut på att den republikanske presidenten missbrukat sin makt genom att via påtryckningar ha försökt få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att utreda Trumps politiske rival Joe Biden och dennes son.

"President Trump har förverkligat grundlagsfädernas värsta mardröm. Han har missbrukat sin makt genom att uppmana och pressa ett sårbart land att påverka USA:s kommande presidentval genom att sabotera för en politisk motståndare och omfamna en konspirationsteori framlagd av vår fiende, Ryssland", skriver justitieutskottet i rapporten.

Annons
Annons
Annons