Riksdagsman i SSU-skandalen

Personer som i dag har tunga förtroendeuppdrag i socialdemokraterna hjälpte Ardalan Shekarabi att få fram pengar till det hemliga konto som användes till hans ordförandekampanj. Riksdagsledamoten Johan Löfstrand, som tillhörde högerfalangen i SSU, hävdar nu att han blev lurad.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sju SSU-distrikt skaffade fram pengarna som användes till resor, mat och sprit i Ardalan Shekarabis ordförandekampanj 2003. Distriktsordförandena sökte gemensamt 76 000 kronor till ett integrationsprojekt.
När pengarna istället fördes vidare till en förening utanför SSU:s kontroll brydde sig ingen av dem om att fråga vart pengarna tagit vägen.
Oppositionen i SSU hävdar att distriktsordförandena varit med på upplägget att ta förbundspengarna till Shekarabis kampanj. Man menar att dels den gemensamma ansökan, dels att ordförandena inte haft något intresse av att ta reda på varför de inte fick sina pengar tyder på det.

Flera av ordförandena har fått tunga förtroendeuppdrag i partiet. Johan Löfstrand från Östergötland sitter i riksdagen. Emil Högberg från Stockholms län är kommunalråd i Haninge och Magnus Manhammar från Blekinge är fullmäktigeledamot i Karlskrona.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons