Annons
X
Annons
X

Riksdagskandidat i blåsväder på nätet

Riksdagskandidaten Edvard Unsgaard (M), föräldraledig pressekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt fick bajs i trapphuset upptorkat av sitt städbolag som drivs av invandrare. ”Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”, skriver han på Facebook – ett uttalande som fått många att tycka till på Twitter.

Det var i söndags som Unsgaard som sitter i styrelsen för Moderaterna på Norrmalm i Stockholm och siktar på att ta sig in i riksdagen hittade bajs i sin trappuppgång.

– Jag kände obehag och ringde vår privata städfirma som städar vår lägenhet för att höra om de kunde skicka någon som kunde ta bort det. Jag tänkte som man gör ibland om hantverkare att det här kan nog ta hur lång tid som helst. Men istället kom det en person på mindre än en timme och gjorde jobbet, säger Edvard Unsgaard tilll SvD.se.

Sin uppskattning beskrev han sedan enligt nedan i ett inlägg på Facebook, enligt Sydsvenskan.

Annons
X

”Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”, skriver Unsgaard.

Inlägget kommenteras av
flera twittrare – bland andra
SvD:s Martin Gelin.

Är definitionen av arbetslinjen lika med att en invandrare kommer ut på en söndag och torkar bajs?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Nej så menade jag inte. Jag ville uttrycka min uppskattning – att en söndag kunna få ett jobb ufört på mindre än en timme.

  Men vad har det med invandrare att göra?

  – Det har inte med saken att göra. Men jag har vid flera tillfällen skrivit om vår städfirma på Facebook och det gjorde jag den här gången också. Alla som arbetar där har invandrarbakgrund och man kan ju undra vilken typ av jobb de annars skulle kunna få på den svenska arbetsmarknaden med krav på språk och så vidare.

  Vad har du fått för reaktioner på ditt inlägg?

  – Ingen har vantolkat det på Facebook, jag hörde inget förrän imorse. De som har missuppfattat har intresse av att vantolka mig, det får jag och andra leva med. Men det känns onödigt att vantolka en sådan här sak, det känns otrevligt och osmakligt. Men politiken och journalistiken är en sådan bransch.

  Kommer du att vara försiktigare med vad du skriver på Facebook i framtiden?

  – Jag får nog vara nogrannare framöver. Jag kanske får tänka igenom hur man kan vantolkas. Den läxan får jag ta med mig.

  Under måndagsförmiddagen skrev Edvard Unsgaard en ny uppdatering på Facebook där han förtydligade sitt tidigare inlägg.

  ”För att undvika missförstånd: Jag tycker att det är helt fantastiskt att få ett jobb gjort så snabbt, oavsett vem som gjorde det. Det var det jag menade med arbetslinjen. Tydligen finns det de som tolkat det jag skrev som att invandrare bara ska torka bajs. Inget kan vara mer fel.”

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X