Riksdagsavslag för ensamkommande

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) får nej från riksdagen på förslagen om lättnader i gymnasielagen för ensamkommande som vill få permanent uppehållstillstånd. Arkivbild.
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) får nej från riksdagen på förslagen om lättnader i gymnasielagen för ensamkommande som vill få permanent uppehållstillstånd. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Riksdagen säger nej till regeringens förslag om att lätta på kraven i gymnasielagen för ensamkommande att få uppehållstillstånd.

Utgången var väntad sedan Centerpartiet i vintras deklarerat sitt nej. Regeringen valde ändå att lägga fram propositionen.

Under strecket
Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

Debatten och den slutliga omröstningen i kammaren sker först nästa vecka, den 3 juni, men partiernas sedan tidigare aviserade positioner består när socialförsäkringsutskottet har arbetat klart med propositionen. Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna samt även Centerpartiet yrkar avslag.

Centerpartiet säger nej trots att partiet står bakom det stora paket av migrationslagar som regeringen lagt och som utskottet arbetar med. Det innebär vissa möjligheter för ensamkommande utan skyddsskäl att få stanna i Sverige.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons