Annons
X
Annons
X

Riksdagens yngste lämnar

Sveriges genom tiderna yngste riksdagsledamot Anton Abele (M) lämnar riksdagen efter nästa val. Det sade han i sitt Sommarprogram i P 1 på torsdagen.

Av SvD, TT
Anton Abele.
Anton Abele. Foto: SCANPIX

I programmet framförde han kritik mot riksdagens sätt att arbeta och arbetsklimatet, enligt hemsidan.

I Sommar i P1 uttrycker han bland annat kritik över att en överväldigande majoritet, 99 procent, av de cirka 3 000 motioner som riksdagsledamöterna årligen skriver avslås.

– Allt detta arbete och så händer ingenting. Om det inte är genom motioner vi ska påverka, varför har vi då det verktyget? Och hur får man egentligen till en förändring? säger Anton Abele i programmet.

Annons
X

Men kritiken stannar inte där. Anton Abele uttrycker dessutom en kritik gentemot den attityd som han menar råder i det poltiska Sverige idag. En attityd som visar både politkernas brist på empati och deras alltför stora intresse av att kritisera motståndare.

– För mig är det en loser-attityd. Det är ingen som har förändrat världen genom att klanka ner på människor och deras idéer, säger Anton Abele i Sommar i P1.

Anton Abele valdes in i riksdagen vid valet 2010 och var då 18 år gammal.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Han blev först känd för att efter dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani i Stockholm i oktober 2007 ha startat ett upprop mot gatuvåld på Facebook.

  SvD.se TT

  Annons
  Annons
  X

  Anton Abele.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X