"Ställ in Brommas avveckling"

För en månad sedan meddelade miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vid en pressträff att de vill avveckla Bromma flygplats. En majoritet i riksdagens trafikutskott vill bromsa beslutet. Arkivbild.
För en månad sedan meddelade miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vid en pressträff att de vill avveckla Bromma flygplats. En majoritet i riksdagens trafikutskott vill bromsa beslutet. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Miljöpartister kan ha firat med tårta för tidigt. Riksdagens trafikutskott begär att regeringen ska vänta med beslut om att avveckla Bromma flygplats.

Den ansvarige ministern tänker dock låta utredningen som ska förbereda en nedläggning arbeta på.

Under strecket
Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

– Vi har tillsatt en utredning och då får riksdagen ge sig till tåls, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.

Eneroth och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) meddelade på en pressträff den 21 april att regeringen vill avveckla Bromma flygplats och utreda en flytt till Arlanda.Utredningen ska vara klar den sista augusti.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons