Riksdagen får laglöfte om personlig assistans

Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande riksdagens socialutskott, ställer tillsammans med utskottet krav på regeringen vad gäller personlig assistans. Arkivbild.
Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande riksdagens socialutskott, ställer tillsammans med utskottet krav på regeringen vad gäller personlig assistans. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Övergångsregeringen lovar att "skyndsamt" börja arbeta med en lagändring som gör klart att hjälp med andning och sondmatning ska räknas som grundläggande behov i bedömningen av personlig assistans.

Det sker som svar på att riksdagen begär det i sitt budgetbeslut.

Under strecket
Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

”Det finns en stor samsyn om andning och sondmatning bland riksdagens partier. Nu finns det ett beslut vilket är bra. Det innebär att vi som övergångsregering kan påbörja ett arbete, vilket vi nu kommer göra skyndsamt", skriver ministern med ansvar för den personliga assistansen, Lena Hallengren (S) i en kommentar till TT.

Begäran är en följd av att riksdagen ställer sig bakom budgetförslaget för hälso- och sjukvården och den sociala omsorgen. Frågorna om assistansersättning är en del i det.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons