X
Annons
X
Recension

Close to You Rigmor Gustafsson - Close to You

I tyska skivbolagets svenska vokaljazz ingår Viktoria Tolstoy, Nils Landgren och Rigmor Gustafsson. Linjen är mainstream med fokus på vackra melodier, här med mästaren Burt Bacharach som huvudsaklig avnämare i en hyllning till hans hovsångerska Dionne Warwick. Med sig har Rigmor Gustafsson pianisten Jacky Terrassons trio med Nils Landgren som gäst, subtil på trombon och med lågmält effektiv bakgrundssång.
Valet av titellåt knyter an till Rigmor Gustafssons fjolårsskiva på Act, "I will wait for You". Megahits av Bacharach här är exempelvis "I‘ll never fall in love again", "Raindrops keep falling on my head", "What the world needs now". Rigmor Gustafsson och Jacky Terrason håller det lilla formatet, med småskalig intensitet. Hon har en skyddslös sårbarhet i rösten som han backar upp med omtanke. Ibland andas hon ut luft så att trycket i rösten går förlorat, men timing och frasering är utsökta.
Alltsedan hon debuterade hos Act i producenten Nils Landgrens hägn, har hon uttryckt en kvinnlighet som kan kännas lite väl spröd och flickaktig, men hon har en positiv glamour som drar blickarna till sig, och som kan behövas i jazzens icke-spektakulära sfär.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X