Annons
X
Annons
X

Richardson omkom i Polen

Engelske speedwayföraren Lee Richardson omkom på söndagen i en krasch i den polska ligan. Richardson, som även körde för Vargarna, drabbades av inre blödningar och opererades direkt när han kom till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Lee Richardson, till höger, grattade Jaroslaw Hampel när Vetlanda tog SM-guldet i speedway 2006. I mitten Piotr Paluch. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Olyckan som kostade Lee Richardson livet inträffade i seriematchen mellan Wroclaw och Richardsons Rzeszow. På första varvet i tävlingens fjärde heat körde Richardson på Tomasz Jedrzejaks bakhjul och kastades mot skyddsstaketet precis i utgången av en sväng, där luftstaketet går över i ett trästaket. Innan Richardson kastades in i staketet touchade han också svenske Fredrik Lindgren.

– Jag såg hans cykel i ögonvrån och märkte också att han touchade min cykel, riktigt var eller hur vet jag inte. Jag förstod direkt att det var en allvarlig olycka och jag ville inte titta på reprisen, sade Lindgren till TT.

I Sverige körde Richardson för Vargarna från Norrköping, som på tisdag ska möta Hammarby i elitserien.

Annons
X

– Jag måste prata med förarna om vi kan köra den matchen eller inte. Just nu finns det inte ord för vad jag känner, sade Vargarnas lagledare Peter Jansson, som var förkrossad efter söndagens besked.

Lee Richardson blev 33 år gammal.

Stockholm TT

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Lee Richardson, till höger, grattade Jaroslaw Hampel när Vetlanda tog SM-guldet i speedway 2006. I mitten Piotr Paluch.

  Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X