Ribban i vägen för Ljungberg

Under strecket
Publicerad
Annons

London Fredrik Ljungbergs måltorka i Arsenal fortsätter. Lördagens match mot den frånvarande Olof Mellbergs Aston Villa slutade 0-0. Tabelltvåan Manchester United utklassade Bolton hemma, men har fortfarande elva poäng upp till Chelsea.
Det var ett piggt och anfallsglatt Aston Villa som tog emot Arsenal i Premier League.
Londonlaget hade däremot bara ett fåtal chanser. Fredrik Ljungberg stod för en av dem, och kunde ha brutit sin måltorka, men skottet gick i ribban.
I andra halvlek var det Aston Villa, utan ljumskskadade Olof Mellberg, som var närmast att avgöra. Milan Baros hade ett jätteläge men fick felträff och bollen seglade en bra bit över målet.
För Newcastles Michael Owen fick året ett tråkigt slut. Han bröt en tå i förlustmatchen mot Tottenham, 0-2, och blir borta i upp till tre månader (se sid 32).
Manchester United körde över Bolton i sin hemmamatch. Men det var Bolton som låg bakom de två första målen. Bruno N”Gotty inledde i den åttonde minuten genom att knäa in bollen i eget mål
efter en misslyckad rensning. Kvitteringen till 1-1 kom genom veteranen Gary Speed.
Men resten av matchen tillhörde Manchester United. Louis Saha satte 2-1 i slutet av den första halvleken, och i mitten av den andra stormade Wayne Rooney genom försvaret och spelade fram till Cristiano Ronaldo som enkelt drygade ut ledningen. Det var också Ronaldo som fastställde slutresultatet till 4-1 i slutminuterna.
Även Chelsea rodde hem en trepoängare. Laget tog sin tionde hemmavinst av tio möjliga för säsongen, 2-0 mot Birmingham, och inleder det nya året som solklara ledare. TT-Reuters-svd

Annons
Annons
Annons