RF-ordföranden: ”Därför ska svensk idrott ha idrottsutbyte

Svensk idrott ska ha idrottsutbyte. Det skriver RF-ordföranden Karin Mattsson Weijber i nedanstående debattinlägg angående Davis Cup-matchen i Malmö mellan Sverige och Israel:

Under strecket
Publicerad
Annons

”Varje dag pågår globala tävlingar, möten och evenemang där Riksidrottsförbundets 68 medlemsförbund deltar. Ibland i länder där konflikter pågår och styre ifrågasätts. Vi känner med befolkningen på båda sidor och var helst i världen där det pågår krig och konflikter. Som alla andra hoppas vi på en lösning på konflikterna i mellersta östen.

Ska vi ha internationella idrottsutbyten oavsett politiska system och agerande? Svaret är ja så länge det inte finns politiskt fattade beslut om sanktioner. Idrotten har, som internationell företeelse, en viktig roll att skapa kontakter mellan människor i olika länder. Svensk idrott deltar i internationella utbyten så som olympiska spel, världsmästerskap, europamästerskap och tävlingar av internationell karaktär oavsett politiska förhållanden. Undantag är om exempelvis FN eller EU uppmanar länder att inte delta, eller om det finns säkerhetsrisker på grund av exempelvis krig eller naturkatastrofer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons