Retrodesignad utgåva bjuder på körglädje

Jubileumsutgåvan av Boxster byggs i 1 250 exemplar. Bilen fyller 25 år och retromodellen har rött skinn och en kaross i antingen silver-, svart- eller vitmetallic.
Jubileumsutgåvan av Boxster byggs i 1 250 exemplar. Bilen fyller 25 år och retromodellen har rött skinn och en kaross i antingen silver-, svart- eller vitmetallic. Foto: Pontus Lundahl/TT

På sommaren vaknar drömmen om en cabriolet till liv. Det har gått 25 år sedan ”fattigmansporschen” Boxster lanserades. Vi testkör en retrodesignad specialutgåva. Boxster 25 är en hommage till konceptbilen som fick all uppmärksamhet på bilmässan i Detroit 1993.

Under strecket
Publicerad
Förarplatsen på Porsche Boxter.

Förarplatsen på Porsche Boxter.

Foto: Pontus Lundahl/TT /
Det uppfällbara taket är rött.

Det uppfällbara taket är rött.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annons

Kombinationen av silverlack, röd läderklädsel och sufflett med guldiga metalldetaljer ligger inte i tiden och är inte heller på väg tillbaka till bilvärlden. I dag ska bilar snarare vara matta, frostiga och pastellfärgade. Förklaringen ligger i att detta åk har fått samma färgkombination som konceptbilen från 1993.

Neodyme heter den guldiga kopparfärgen som pryder fronten, luftintagen på sidan (motorn sitter bakom förare och passagerare) och fälgar. Utgåvan erbjuds även i en kombination med vit eller svart lackfärg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons