X
Annons
X

Reste sig från vd-stolen för att bli styrelseproffs

Anitra Steen har inte direkt vilat på lagrarna sedan hon lämnade posten som vd för Systembolaget. Idag är hon ett av de mest aktiva kvinnliga styrelseproffsen. Idagarna kliver hon in i styrelsen för Post Nord.

Anitra Steen, styrelseordförande i Svenska Spel:
• Vem vinner fotbolls EM?
Sverige
• Och hur går det för Sverige?
Jag har förstått att många bedömare tycker att det svenska EM-lagets försvarslinje är för svag. Nu tror jag att detta omdöme triggar försvaret. Det tillsammans med bland annat en Zlatan som gör bra ifrån sig gör att Sverige går segrande ur fotbollsstriden. Siktar man högt så ger det också resultat.
Anitra Steen, styrelseordförande i Svenska Spel: • Vem vinner fotbolls EM? Sverige • Och hur går det för Sverige? Jag har förstått att många bedömare tycker att det svenska EM-lagets försvarslinje är för svag. Nu tror jag att detta omdöme triggar försvaret. Det tillsammans med bland annat en Zlatan som gör bra ifrån sig gör att Sverige går segrande ur fotbollsstriden. Siktar man högt så ger det också resultat. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX

Anitra Steen är kanske mest känd för sin tid som vd för Systembolaget. Under sina tio år på vd-stolen var hon med och omformade och moderniserade den myndighetsliknande verksamheten in i 2000-talets företagsvärld. Samtidigt var hon med under en av samtidens mest uppmärksammade mutskandaler, där butikschefer tagit emot pengar, resor och andra gåvor från leverantörer – ibland som direkta belöningar för lyckad försäljning av leverantörens produkter. Muthärvan gick så långt i organisationen att man tillsatte en intern utredning av Anitra Steens närmaste medarbetare.

Anitra Steen, styrelseordförande i Svenska Spel: • Vem vinner fotbolls EM? Sverige • Och hur går det för Sverige? Jag har förstått att många bedömare tycker att det svenska EM-lagets försvarslinje är för svag. Nu tror jag att detta omdöme triggar försvaret. Det tillsammans med bland annat en Zlatan som gör bra ifrån sig gör att Sverige går segrande ur fotbollsstriden. Siktar man högt så ger det också resultat.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X