Ressugna shoppar på nätet

Resebranschen är vinnare på nätet. För femte månaden i rad ökade internetförsäljningen av resor och på ett år har försäljningen vuxit med 50 procent.

Under strecket
Publicerad
Annons

Svenskarna väljer nätet när de köper sina resor. Det visar nätmarknadsföringsbolaget Trade Doublers tracker som mäter handeln på olika europeiska näthandelssajter.

- Resebranschen är den bransch som det gått bäst för på nätet. Branschen står för cirka 30 procent av all e-handel vilket är prognosen också i framtiden, trots att hela e-handelssektorn ökar, säger Carl Johan Grandinson, Sverigechef på Trade Doubler.
Nätresebyrån Seat 24 har ökat ännu mer än det snitt som uppmätts och har dubblerat sin försäljning det senaste året. I år tror man på en försäljning för 400 miljoner kronor i år. Både hotell och hyrbilar bokas på nätet, men främst är det reguljära flygbiljetter som går.
– De europeiska storstäderna som står för största delen av försäljningen. Vid jul är det mer långväga resmål, som Asien. USA och Sydamerika är också hett eftersom dollarkursen har varit så låg, säger Marléne Wallberg, marknadschef på Seat 24.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons