Annons
X
Annons
X

"Respektlöst att vi framställs som porrstjärnor"

Flera av artisterna som jobbat i showen på Kommunals krog Metropol Palais mår dåligt efter att de upplever sig felaktigt utpekade som porrstjärnor.

– Jag förstår om artisterna är upprörda, det är synd om dem, säger Tony Irving som också deltog i föreställningen.

Skandalerna i Kommunal
Showen "Wild thing – about love" hade premiär i höstas och har i veckan figurerat i olika medier i och med Aftonbladets Kommunalavslöjande.
Showen "Wild thing – about love" hade premiär i höstas och har i veckan figurerat i olika medier i och med Aftonbladets Kommunalavslöjande. Foto: Ivan da Silva/Wild Thing – About Love

Det var när flera vänner började höra av sig och fråga om han hade blivit porrstjärna som show- och musikalartisten Anders Bertilsson reagerade och skrev ett inlägg på Facebook.

– Jag är ingen porrstjärna och vill inte hellre förknippas som det. Det är inte okej att jag framställs som det. Det är respektlöst mot mig och mina kollegor att kopplas ihop med ett yrke som vi lång ifrån arbetar med, säger han till SvD.

Det Anders Bertilsson reagerade på är ett nyhetsklipp från Aftonbladet – som också figurerat i andra medier – från avslöjande tidigare i veckan om att det ska ha varit en sex- och porrshow i Kommunal-ägda lokalen Metropol Palais.

Annons
X

Kabarén "Wild things about love" som syns i nyhetsklippet var en fristående show som visades under hösten i lokalen. Den hade ingen koppling till ett event med porrstjärnan Puma Swede som också syns i klippet.

– Jag har aldrig figurerat i samma show som Puma Swede, förrän nu då när detta klipp satts ihop. Det är två helt olika event, säger Anders Bertilsson.

Tony Irving i showen. Foto: Ivan da Silva/Wild Thing – About Love

Tony Irving, känd bland annat som domare i ”Let's dance” var också med i showen. Han vill framhålla att det inte är något fel med Aftonbladets granskning av Kommunal, men förstår att flera av artister i showen är upprörda.

– Artisterna figurerar nu överallt i medier i Sverige och kopplas ihop med något som är långt i från den show de deltog i. Det är synd om dem.

Däremot är det ingen hemlighet att showen innehöll sensuella och erotiska scener. Det blev känt i medier, bland annat i en recension i Aftonbladet, både före och efter premiären i höstas, berättar Irving som själv var med i en nakenscen.

– Jag klev ur ett badkar, naken, och klev av scenen. Den varade 15 sekunder. Det var ingen porr- och sexshow.

Artisterna som varit med upplever även att det här kan komma att påverka deras karriärer i framtiden.

– Jag jobbar som frilansande showartist och en sådan här felaktig publicering hjälper verkligen inte oss i en bransch där det är svårt att överleva, säger Anders Bertilsson.

I en skriftligt kommentar till SvD skriver Aftonbladet tf ansvarig utgivare Lena Mellin att hon inte tycker att det varit otydligt.

– Av tv-inslaget framgår att det förekommit tre former av shower på restauarangen. Porr, sex och burleskshower. Att Puma Swede står för porren framgår också med tydlighet​.

Annons

Showen "Wild thing – about love" hade premiär i höstas och har i veckan figurerat i olika medier i och med Aftonbladets Kommunalavslöjande.

Foto: Ivan da Silva/Wild Thing – About Love Bild 1 av 2

Tony Irving i showen.

Foto: Ivan da Silva/Wild Thing – About Love Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X