Respektera homosexuella, kd!

Under strecket
Publicerad
Annons

Jag deltog i en informationsträff för politiker på RFSL den 2/12. RFSL:s förbundsordförande Sören Andersson informerade om den verksamhet RFSL bedriver och framför allt om den mediestorm som utbrutit med anledning av deras länkar till en del märkliga porrsidor. Skälet till att jag blev inbjuden var att Krist-demokraterna Skarpnäck tagit bort en länk till HoF (Homosexuella inom Försvaret) eftersom de i sin tur länkade till RFSL.
Jag tyckte att den information och den förklaring vi fick var förtroendeingivande. Vi fick en hel del material om RFSL:s verksamhet. Min bedömning efter mötet var att RFSL har gjort vad man kan. Man har tagit bort funktionen som tillåter besökarna att lägga in sina egna länkar. Jag anser också att man på ett berömvärt sätt förklarat varför chatten och forumet ligger kvar på hemsidan. Uppenbart är också att Sverige är världsledande när det gäller HIV-prevention bland homosexuella män. Detta är RFSL:s förtjänst och ingen annans. Under valrörelsen fick jag ofta frågan om varför jag
inte tycker om homosexuella. Under en föreläsning jag höll på Bagarmossens skola (grundskola) en vecka före valet kom samma fråga åter upp.

Annons

Jag har vänner som är homosexuella och tycker således inte illa om homosexuella eller andra med en annorlunda sexualitet. Fast jag vet andra kristdemokrater som gått över alla gränser i sin avsky för RFSL:s målgrupp Vi talar nu inte om homoadoption utan om hur dessa människor behandlas av huliganer och kristdemokrater. Jag har ofta känt en vanmakt över att behöva gå i försvarssituation och skydda vårt parti när partifunktionärer gjort uttalande om homosexuella. Det är uppenbart att en del kristdemokrater har gjort uttalanden som enligt mitt förmenande är helt oacceptabla om homo- och bisexuella och transpersoner. Och detta trots att vi har ett principprogram som är en av de bästa som världen skådat. Det är alltså inte förvånande att RFSL kan se kd som en fiende.
Jag har tidigare skrivit i ämnet utan att ha fått någon respons från mitt parti. Nu väntar jag åter på
en reaktion. Förhoppningsvis från någon som ser principprogrammet som sitt rättesnöre och inte i första hand ser Bibeln som sitt enda körschema.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons