Reserverad plats i regeringen

Könsneutrala äktenskap mot kristdemokraterna: 19-3. En ändrad praxis för regeringsbeslut kan vara vad båda blocken behöver. Fredrik Reinfeldt överväger att ”göra en Bildt” för att rädda regeringen. Kanske råkar han samtidigt lösa Mona Sahlins framtida problem.

Publicerad
3 av 22 ministrar är kristdemokrater.  I regeringen är partiet ensamma motståndare till könsneutrala äktenskap och lösningen kan bli att kd-ministrarna Mats Odell, Göran Hägglund och Maria Larsson reserverar sig mot ett regeringsbeslut i frågan.

3 av 22 ministrar är kristdemokrater. I regeringen är partiet ensamma motståndare till könsneutrala äktenskap och lösningen kan bli att kd-ministrarna Mats Odell, Göran Hägglund och Maria Larsson reserverar sig mot ett regeringsbeslut i frågan.

Foto: SCANPIX ARKIV
Annons

Par med samma kön kan få gifta sig, och på köpet kan partier med helt olika åsikter få sitta i samma regering. Lösningen på frågan om könsneutrala äktenskap kan vara början till en ny konstitutionell praxis.

I onsdags träffades Grundlagsutredningen, som före årets slut ska presentera förslag som syftar till att ”fördjupa den svenska folkstyrelsen”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons