Annons

Tjänsten som kan lösa eviga problemet

BMW satsar på utökad mobilitet och synergier för att bilförare ska kunna hitta, reservera och betala för en parkeringsplats direkt i mobilen. I tjänsten finns redan nästan tre miljoner parkeringsplatser att utnyttja.

BMW
Foto: BMW
BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Tjänsten blir verklighet efter att BMW investerat i bolaget Parkmobile, en av världens ledande leverantörer av betalningslösningar för gatuparkering. I dag har företaget drygt tio miljoner kunder i 600 städer. I och med utvecklingen tar BMW:s parkeringstjänst ParkNow nya kliv.

Fokus är att erbjuda användarvänliga lösningar för att hitta, reservera och betala parkeringsplatser. Än så länge är tjänsten bara tillgänglig på den amerikanska marknaden, men i takt med att tjänsten blir mer omfattande utökas området.

Först i världen

I och med den senaste utvecklingen blir ParkNow först i världen med att erbjuda den här sortens lösningar för parkeringar på både gatunivå och i garage.

– Med vår nya investering tar vi nästa steg för att göra ParkNow till den ledande premiumtjänsten för parkering i världen, säger Joachim Hauser, vice president på BMW:s mobila tjänster, i ett uttalande.

Hauser menar att utvecklingen av parkeringstjänster är ett naturligt steg i biltillverkarens arbete för att skapa en rörlig och miljövänlig urban framtid. Tidigare har bilpoolstjänsten DriveNow lanserats, bland annat i Stockholm och stora städer i USA och resten av Europa.

Spara tid och slippa leta

Parkeringstjänsten ParkNow bygger på att användare ska spara tid och slippa leta efter lediga parkeringsplatser, som ofta är ett stort problem i storstäder. På lång sikt kan det sänka bränsleförbrukningen, och därmed sänka koldioxidutsläppen.

I parkeringsgarage går det enkelt att boka en plats redan innan man lämnar till exempel hemmet. Det går också att hitta och boka parkeringar för elbilar, där det även finns laddningsmöjligheter.

En viktig utvecklingsdel i ParkNow är användande av gatuparkeringsplatser. Systemet gör behovet av kontakter och att leta efter en parkeringsautomat. Istället slår användaren in en kod som är kopplad till en särskild zon. Betalningen genomförs omgående via tjänsten, som finns som app. När parkeringstiden är på väg att gå ut går det att förlänga den via appen, utan att behöva springa ut och lägga på mer pengar i en automat.

Vill du veta mer om BMW i3

Provkör idag l Se vårt erbjudande l Läs om nya BMW i3

Annons
Detta är en annons från BMW, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.