Annons

Resenärer bör få veta varför tåg står stilla

Järnvägsresenärer bör ges information om att en olycka skett på spåret för att öka förståelsen för den situation som uppstår. Att människor tar sina liv framför tåg är djupt tragiskt och tabubelagt, men tystnad skapar en onödig frustration. Det skriver riksdagsledamot Jan-Evert Rådhström (M).

Under strecket
Publicerad

Nyligen drabbades tågresenärer som skulle resa mellan Stockholm och Uppsala av tågstopp i drygt en timma. Liknande tågstopp kan ske var som helst i landet. Vid första anblick kan man som tågresenär bli väldigt frustrerad, irriterad och arg över att man blir försenad till jobbet för att man är fast på perrongen eller tåget. Det är fullt förståligt. Men innan man blir arg bör man tänka efter en gång till och vara ödmjuk inför omständigheterna. I det aktuella fallet orsakades förseningarna av att en person hade blivit påkörd av ett tåg.

Järnvägen har blivit en utväg för människor som tyvärr inte längre vill finnas kvar på denna jord. De senaste fem åren har i snitt 92 personer omkommit och 21 personer årligen skadats allvarligt på järnvägen. Av dem som dött har 74 procent begått självmord. Sedan statistik har börjat föras över självmord på järnvägen har 894 självmord registrerats mellan 1997-2011.

Annons
Annons
Annons