Reseguide: Reykjavik

En vinterweekend i Reykjavik innebär bad i heta källor, fyra årstider på en dag och ett intensivt kultur- och musikliv. Dessutom lockar krogar som serverar en sällsam crossover på isländskt, sydeuropeiskt och asiatiskt kök.

Under strecket
Publicerad
Blå lagunen.

Blå lagunen.

Foto: CENNETH SPARBY
Katedralen i Reykjavik.

Katedralen i Reykjavik.

Foto: CENNETH SPARBY
Café Babalú.

Café Babalú.

Foto: CENNETH SPARBY
Valskådning är nästan ett måste.

Valskådning är nästan ett måste.

Foto: CENNETH SPARBY
Fiskmarkarudinns restaurang.

Fiskmarkarudinns restaurang.

Foto: CENNETH SPARBY
Vattenfallet Gullfoss.

Vattenfallet Gullfoss.

Foto: CENNETH SPARBY
Islandshästar.

Islandshästar.

Foto: CENNETH SPARBY
Hotel Borg.

Hotel Borg.

Foto: CENNETH SPARBY
Fiskmarkarudinns restaurang.

Fiskmarkarudinns restaurang.

Foto: CENNETH SPARBY
Vattenfallet Gullfoss.

Vattenfallet Gullfoss.

Foto: CENNETH SPARBY
Blå lagunen.

Blå lagunen.

Foto: CENNETH SPARBY
Annons

Hotel Borg. Reykjaviks äldsta hotell med härlig art deco-känsla och perfekt läge. Borg totalrenoverades dessutom för några år sedan och har nu återfått sin gamla charm från 30-talet. Dubbelrum till fyndpris på hemsidan - från 1200 kr/natten.
www.hotelborg.is

Radisson Blu 1919. Gammal, pampig byggnad som ursprungligen användes för skeppshandel. Stilren miljö och omtänksam personal. Mitt i smeten, med nära läge till både gamla hamnen och krogstråken i centrum. Från 1000 kr/natten för dubbelrum.
www.radissonblu.com/1919hotel-reykjavik

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons