Republikansk kamp om kristna väljare

Vem passar bäst som överbefälhavare - samtidigt som han sätter fart på ekonomin, fixar invandringssystemet och är en riktigt god kristen? De kvarvarande aspiranterna i Republikanerna debatterar med drabbningarna i South Carolina och Nevada för ögonen.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Både Texassenatorn Ted Cruz och förre Floridaguvernören Jeb Bush har i dagar uppvaktat väljare i södern, där majoriteten av republikanerna är äldre och djupt troende. Cruz väntas till en gudstjänst i Beaufort på söndag, Bush berättade om sitt kristna uppvaknade och sin konvertering till katolicismen vid ett religiöst forum.

Samtidigt pågår en tuppfäktning mellan Cruz och fastighetsmagnaten Donald Trump, som leder i opinionsmätningarna. Cruzkampanjen har lanserat en ny tv-reklam där de anklagar Trump för "äcklighet", Trump slår tillbaka på sin favoritarena Twitter: Om Cruz inte slutar upp med att fuska och föra en smutsig kampanj så måste jag stämma honom för att inte vara infödd amerikan, skriver Trump. USA:s konstitution kräver att en president är infödd amerikan, men exakt vad det betyder har inte prövats i domstol. Cruz är född i Kanada men har en amerikansk mamma.

Annons
Annons
Annons