Annons

Reportrarna fick återse sina kära

Tårarna rann och kamerorna blixtrade när de frigivna amerikanska reportrarna igår landade på amerikansk mark och kunde återförenas med sina familjer. De berättade att de inte visste vart de skulle föras i tisdags när de plötsligt kom in i ett rum där expresident Bill Clinton stod.

Under strecket
Publicerad

Laura Ling och Euna Lee anländer till Bob Hope Airport i Burbank, Kalifornien.

Foto: AP Bild 1 av 6

Den frigivna reportern Euna Lee kramar om sin make och dotter.

Foto: REUTERS Bild 2 av 6

Starka känslor när de två frigivna journalisterna kom tillbaka till USA efter nästan 5 månader i fångenskap i Nordkorea.

Foto: REUTERS Bild 3 av 6

Euna Lee kramar om USA:s före detta vicepresident Al Gore som har varit en av de inkopplade i ärendet att få de två journalisterna frigivna från Nordkorea.

Foto: REUTERS Bild 4 av 6

Laura Ling möter sin man, syster och mamma på flygplatsen i Kalifornien.

Foto: REUTERS Bild 5 av 6

Laura Ling och Euna Lee tackade bland andra den svenske ambassadören Mats Foyer, i presskonferensen efter det att de anlänt till USA.

Foto: AP Bild 6 av 6

Känslorna var starka när Laura Ling, 32, och Euna Lee, 36, återsåg sina nära och kära på flygplatsen i Kalifornien igår. Euna Lees fyraåriga dotter Hana hade inte sett sin mamma på nästan fem månader.

Efter att först ha gripits vid nordkoreanska gränsen den 17 mars i år, dömdes amerikanskorna till 12 års straffarbete i juni för ”fientligt agerande” och illegal vistelse i landet. De båda reportrarna hade arbetat med ett tv-reportage om nordkoreanska flyktingar.

Annons
Annons
Annons