Annons
X
Annons
X

REPLIK: Har SvD slutat se sambanden?

SvD:s ledare (Byråkrat kan inte vara största framtidsyrket, 30/12) gillar inte min och Timbros kritik av höjda statsbidrag till kommunsektorn, med anledning av Johan Kreicbergs nya Timbrorapport Byråkratexplosionen.

Denna något märkliga slutledning från ledarartikeln ger upphov till två frågor:

1. När rapportens slut-sats handlar om bristande effektivitet i prioritering av utgifter, är det då inte logiskt att ifrågasätta en politik som, villkorslöst dessutom, bara driver upp det kommunala utgiftstrycket till nya rekordnivåer?

Annons
X

2. Givet det som redovisas i rapporten och den linje som SvD i alla fall har haft tidigare i år: är det rimligt att ”tillfälliga keynesianska krisåtgärder”, som SvD skriver för att vifta bort den koppling vi gör, verkligen inriktas på att säkra högre kommunala utgiftsnivåer istället för att till exempel underlätta för tillväxten i det privata näringslivet?

Som bland andra just SvD påpekat tidigare, är det ju i företagen, inte i kommunerna, som de största sysselsättningsförlusterna har skett under krisen.

THOMAS IDERGARD
Ansvarig för Timbros välfärldsprogram

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X