Annons

Renovering pågår

Familjen Wallin-Nömell är i full gång med att renovera sitt kedjehus. Men inredningen är ett resultat av idogt letande på loppisar och i second hand-butiker.

Under strecket
Publicerad

Jonas har tillverkat skrivbordet av gamla rustika träbockar och plankor. På ett stålgaller, som hittats i grovsoprummet, hänger kort och målningar i klädnypor.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 1 av 11

Elin Wallin, Jonas Nömell och Indra, 2 år.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 2 av 11

I vardagsrummet står ett stort fällbord. Stolarna runt bordet är köpa i en second hand-butik, för sammanlagt 12 kronor. Troligen har de tidigare stått i en gammal skola.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 3 av 11

I gästrummet hänger svartvita fotografier på Jonas släkt på väggen. Kuddar från Åhléns och H&M Home.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 4 av 11

Mycket av inredningen och många leksaker i Indras rum är från när Elin och Jonas var små. De håller fortfarande stilen och Indra är fäst vid dem. För att dölja de fula tapeterna har Elin satt upp ett Ikeatyg på väggen.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 5 av 11

Eldstaden i vardagsrummet sprider värme och hemtrevnad.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 6 av 11

Elin har köpt mycket av inredningen och leksakerna i andrahandsskick. Ofta är prylarna slitstarka, roliga och unika. Lampan är ett favoritfynd.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 7 av 11

En gammal träback fungerar som nattduksbord. Plåtrobot i guld från Mokkasin.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 8 av 11

Sovrummets ena vägg är målad i en grå nyans. Hyllorna, som föreställer byrålådor, är skyltmaterial från Elins arbetsplats.

Foto: FRIDA EKMAN Bild 9 av 11

Mycket av inredningen och många leksaker i Indras rum är från när Elin och Jonas var små. De håller fortfarande stilen och Indra är fäst vid dem. För att dölja de fula tapeterna har Elin satt upp ett Ikeatyg på väggen

Foto: FRIDA EKMAN Bild 10 av 11
Foto: FRIDA EKMAN Bild 11 av 11

Elin Wallins och Jonas Nömells dotter Indra, 2 år, tar emot i dörröppningen. Indra är sprallig och vill visa sitt rum, där hon just dukat upp till kafferep för sina nallebjörnar. Rummet är fyllt av färgglada leksaker, ena väggen är täckt med ett brokigt tyg, föreställandes snöklädda alptoppar, lekfulla getter och krokiga träd.

– Barnrum är fantastiskt roliga att inreda. Man kan verkligen ta ut svängarna med färg och form. Mycket av möblerna och leksakerna är köpta second hand eller är kvar från när jag var liten. Jag är inte speciellt förtjust i slit– och slänggrejor, säger Elin.

Annons
Annons
Annons