Annons

Rektorn: Glad så länge vi inte behöver stänga helt

Nikki Lundin och Emma Hagdorn går andra året på gymnasiet med inriktningen performing arts respektive singer-songwriter.
Nikki Lundin och Emma Hagdorn går andra året på gymnasiet med inriktningen performing arts respektive singer-songwriter. Foto: Simon Rehnström

Skogräns, distansundervisning på deltid och lärare med visir – Stockholms Estetiska gymnasium har infört nya coronaregler.

– Så länge vi inte behöver stänga helt så är jag glad, säger rektor Carina Lepp Persson efter regeringens besked tidigare under dagen.

Under strecket
Publicerad

Carina Lepp Persson är rektor vid Stockholms estetiska gymnasium. Hon välkomnar regeringens besked.

Foto: Simon Rehnström

Lo Ohlson Vernier tycker att distansutbildning på deltid funkar bra.

Foto: Simon Rehnström

”Man får inte den respons som både regissörer och skådespelare behöver för att motiveras att fortsätta med produktionen”, säger Tindra Aro, som tycker att det är sorgligt att gymnasiets föreställningar har ställts in.

Foto: Simon Rehnström

Beata Hedlund har tyckt om att ha skolan på distans. ”Jag mådde skitbra, jag bara sov hela dagarna. Det var underbart. Men det kanske inte är så bra, för på distans får jag ingen extrahjälp eller stöd som jag får i skolan. Och om jag inte har extra stöd gör jag inte så mycket”.

Foto: Simon Rehnström

I kafeterian äter andraårseleverna Nikki Lundin och Emma Hagdorn sin lunch ur papperslådor. Snart fylls rummet av elever som verkar ha glömt att hålla social distans.

Stockholms Estetiska gymnasium har infört distansundervisning på deltid – två dagar i veckan är eleverna hemma.

Annons
Annons
Annons