Rekrytering från m inte självklart

För kd-ledaren Göran Hägglund är det inte självklart att två nya moderater ska utnämnas till kulturminister och handelsminister. Även fp:s partisekreterare Erik Ullenhag anser att statsminister Fredrik Reinfeldt måste bredda sitt sökande.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kristdemokraternas partiledare och socialminister Göran Hägglund är märkbart besviken över floppstarten som den nya regeringen fått. Här skulle det blivit ordentligt med genomslag när regeringen samlades på Haga, första partiledardebatten och vid överlämnandet av budgeten. Men det blev bara fel och enligt Hägglund har Maria Borelius och Cecilia Stegö Chiló fallit på att de inte varit tillräckligt öppna med vad de gjort.

– Även statsråd måste följa lagar och regler. Man kan inte använda statens budget som ett slags à la carte-meny där man betalar skatter och avgifter som det passar en själv och avstår från det som man inte gillar. Men för mig är detta ändå inte civil olydnad, då måste man vara öppen med vad man gör och vara beredd att stå för konsekvenserna. Det här var bara dumt, säger Göran Hägglund.

Annons
Annons
Annons