Rekordhöga bopriser fortsätter att stiga

Priserna på bostadsrätter fortsätter uppåt och i storstädernas centrala delar noteras nya kursrekord. En lägenhet i centrala Stockholm kostar nu drygt 36 000 kronor per kvadratmeter, men enstaka toppriser runt 60 000 har betalats under de senaste månaderna.

Under strecket
Publicerad
Annons

I Stor-Stockholm har bostadsrättspriserna stigit med 14 procent under den senaste tolvmånadersperioden. Det visar de siffrorna från maklarstatistik.se. Även i Stor-Göteborg har priserna stigit med 14 procent, i Malmö med 10 procent. I Stockholm och Malmö har trenden under de tre senaste månaderna pekat uppåt, i Göteborg till och med kraftigt uppåt. Det här innebär att samtliga storstadsområden nu noterar all time high.
I Stockholms innerstad har medelpriset stigit med 11 procent under den senaste tolvmånadersperioden är nu uppe i 36 148 kronor per kvadratmeter. Högst är priserna på Östermalm, 38 623 kronor per kvadratmeter och sedan följer Vasastan/Kungsholmen med 36 669 kronor per kvadrat. Även på Södermalm är snittpriset ovanligt högt, 34 121 kronor per kvadratmeter.

– För de riktigt bra objekten, de som till exempel har sjöutsikt, får vi riktigt bra betalt. Under de senaste månaderna har vi i några fall haft kvadratmeterpriser runt 60 000 kronor, säger Anders Alf på Södermäklarna.
Eric Carlborg, mäklare på Svensk
Fastighetsförmedling, håller med.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons