Annons

Rekorddyra droppar – världsunik cognac såld

Den världskända vinkällaren på La Tour d'Argent restaurant in Paris innehåller många dyra flaskor – men ingen så dyr som den cognac som nu sålts för 1,3 miljoner svenska kronor. Arkivbild.
Den världskända vinkällaren på La Tour d'Argent restaurant in Paris innehåller många dyra flaskor – men ingen så dyr som den cognac som nu sålts för 1,3 miljoner svenska kronor. Arkivbild. Foto: CHRISTOPHE ENA

För över 100 år sedan skänktes flaskan av en föräldralös pojke till sina franska fosterföräldrar. Det som då var en oansenlig gåva är i dag världsunikt – och nu har flaskan sålts för ett rekordpris på 1,3 miljoner kronor.

– Den bör fortfarande vara drickbar, säger Sotheby's spritexpert.

Under strecket
TT
Publicerad

Auktionsbyrån Sotheby's sålde under torsdagen en rekorddyr flaska cognac. Flaskan som innehöll Gautier Cognac från slutet av 1800-talet såldes för motsvarande 1,3 miljoner svenska kronor efter en het budgivning online.

"Endast tre flaskor av denna ytterst sällsynta Cognac finns kvar i dag, och de har förvarats hos samma familj under generationer, med sina orginaletiketter på flaskorna," skriver Sotheby's i ett uttalande.

Annons
Annons
Annons