Annons

Invandringsfrågan och Trump gör USA-val glödhett

Rekordmånga amerikaner har redan förtidsröstat i tisdagens mellanårsval – ett val som i vanliga fall inte lockar så många väljare. Men i Trumps USA är inget som vanligt. Det höga valdeltagandet gör det dessutom extra svårt att förutspå vilken sida som kommer att vinna.

Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Ekonomistudion 2018-11-06 USA-valet

WEST PALM BEACH, FLORIDA Det går inte att missa vallokalen för den som kör längs den hårt trafikerade gatan South Military Trail. Till vänster ligger Donald Trumps numera världskända golfbana, Trump International, där presidenten spelar så ofta han hinner under besöken på sin privatklubb Mar-à-Lago. Till höger står de röda, blå och vita skyltarna med valbudskap så tätt, att den som kör förbi knappt hinner läsa vad där står.

Mellanårsvalet engagerar som aldrig någonsin tidigare. Florida är den delstat som är allra svårast att förutspå hur det kommer att gå.

Foto: Therese Larsson Hultin Bild 1 av 4

Paula Prudente sitter tolv timmar varje dag på hörnet mitt emot vallokalen. Hon tror att republikanerna kommer att klara sig bra. ”Trump är en av de bästa presidenter vi haft”.

Foto: Therese Larsson Hultin Bild 2 av 4

Mellanårsvalet är inte bara till kongressen i Washington. Det är en lång rad poster på lokal nivå som ska tillsättas.

Foto: Therese Larsson Hultin Bild 3 av 4

Carlos Cardenas kampanjade för Donald Trump 2016. Den här gången är det en demokrat vars skylt han håller upp.

Foto: Therese Larsson Hultin Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons