Annons

Rejäl upprensning krävs bland USA:s restauranger

Trots att flera stora matkedjor har tvingats ansöka om konkursskydd fortsätter de att pressa den redan illamående restaurangnäringen i USA. En rejäl upprensning behövs om branschen ska komma på stadiga fötter, menar experterna.

Publicerad
”Plötsligt började folk snåla som aldrig tidigare. Man delade mycket hellre på en måltid än åt varsin, drack hellre vatten än köpte in en kaffe eller läsk”, säger Shannon Vilman, ägare till Drake Diner i Des Moines.
”Plötsligt började folk snåla som aldrig tidigare. Man delade mycket hellre på en måltid än åt varsin, drack hellre vatten än köpte in en kaffe eller läsk”, säger Shannon Vilman, ägare till Drake Diner i Des Moines. Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF

2011 var knappast ett hälsosamt år för den amerikanska restaurangnäringen. Det var, å andra sidan, inte 2010, 2009 eller stora delar av 2008 heller för den delen. Eller som Shannon Vilman, som driver enorma Drake Diner i Des Moines, säger:

”Plötsligt började folk snåla som aldrig tidigare. Man delade mycket hellre på en måltid än åt varsin, drack hellre vatten än köpte in en kaffe eller läsk”, säger Shannon Vilman, ägare till Drake Diner i Des Moines.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons